П`ятниця, 24.11.2017, 22:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Кунцівська школа    
ВІРТУАЛЬНИЙ МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Про затвердження норм харчування, с.2

Сторінки: 1   2

Додаток 5
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591

НОРМИ
харчування в училищах фізичної
культури та олімпійського резерву

(денна норма на одну дитину, грамів)
Найменування продукту Група харчування за енерговитратами
перша друга третя четверта п’ята
Хліб житній 85 110 145 185 195
Хліб пшеничний 150 200 240 320 400
Борошно пшеничне 15 15 15 25 25
Крохмаль 2 2 2 2 2
Крупи, бобові, макаронні вироби 65 75 95 110 135
Картопля 190 205 275 290 360
Овочі свіжі 280 285 370 440 500
Фрукти свіжі, цитрусові 270 300 370 460 550
Соки 120 140 170 210 220
Фрукти сушені 10 10 15 20 25
Кондитерські вироби 50 75 100 135 200
Цукор 60 60 70 60 75
Мед, медопродукти 15 17 23 25 30
Масло вершкове 10 15 20 25 30
Олія 15 15 20 20 30
Сало 2 3 3 5 6
Яйця, штук 1 1 1 1 1
Молоко, кисломолочні продукти 380 425 480 540 400
Сир кисломолочний 40 50 60 60 90
Сир твердий 15 25 30 45 70
Сметана 15 20 20 25 35
М’ясо, м’ясопродукти 165 200 240 400 490
Риба, рибопродукти 45 70 80 125 140
Кава злакова, цикорій 4 4 4 5 5
Какао 3 3 3 4 4
Чай 0,4 0,4 0,4 0,5 0,5
Сіль, сіль йодована 6 8 10 8 10
Дріжджі 1 1 1 2 2
Спеції 0,04 0,04 0,06 0,07 0,08
Мінеральна вода 100 100 180 200 200
Хімічний склад
Білки 85 105 130 160 205
у тому числі тваринні 51 63 78 96 123
Жири 66 87 119 160 205
у тому числі рослинні 17 22 30 40 51
Вуглеводи 342 450 527 655 834
Енергоцінність, ккал 2302 3003 3699 4700 6001

Розподіл груп харчування за енерговитратами

Групи харчування за енерговитратами Калорійність раціону, ккал Вік, років Стать Вид спорту
Перша 2300
(2000-2600)
11-13 хлопчики Спортивна гімнастика
    11-13 дівчатка спортивна гімнастика
Друга 3000
(2800-3200)
14-17 юнаки спортивна гімнастика
    14-17 дівчата спортивна гімнастика
Третя 3700
(3200-3900)
11-13 хлопчики фехтування, легка атлетика (стрибки, метання, спринт тощо)
    11-13 дівчатка фехтування, легка атлетика (стрибки, метання, спринт тощо)
    14-17 юнаки бокс, боротьба (легка вагова категорія)
Четверта 4700
(4500-5000)
11-13 хлопчики плавання
    11-17 дівчата плавання
    14-17 юнаки футбол, легка атлетика (спортивна ходьба, біг на середні та довгі дистанції, спринт)
    14-17 дівчата фехтування, легка атлетика (спортивна ходьба, біг на середні та довгі дистанції, спринт)
    14-17 юнаки бокс, боротьба (середня вагова категорія)
П’ята 6000
(5600-6400)
14-17 юнаки фехтування, плавання, бокс, боротьба (важка вагова категорія)

____________________
Примітки: 1. Харчування учасників обласних, районних (міських) спортивних змагань, зборів, олімпіад та інших масових заходів здійснюється за нормами для дітей віком від 13 років і старше згідно з додатком 4, а республіканських, міжнародних - для четвертої групи харчування за енерговитратами згідно з додатком 5.
2. Вартість харчування в дорозі та під час проведення одноденних заходів визначається за нормами згідно з додатком 4 для дітей віком від 13 років і старше.
3. За нормами для дітей третьої групи харчування забезпечуються учні хореографічних училищ віком 11-13 років.
4. За нормами для дітей четвертої групи харчування забезпечуються учні хореографічних училищ віком 14-17 років.


Додаток 6
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 353)

НОРМИ
харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

(денна норма на одну дитину, грамів)
Найменування продукту Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку
праці та відпочинку, наметові містечка позаміські (стаціонарні), дитячі центри санаторного типу табір з денним перебуванням
діти віком 12-17 років включно діти віком до 10 років включно діти віком 11-17 років включно діти віком до 10 років включно діти віком 11-17 років включно діти віком 8-14 років включно
Хліб житній 150/393 100/254 125/308 125/308 125/308 40/131
Хліб пшеничний 200/521 125/380 150/395 200/521 200/521 90/234
Борошно пшеничне 70/164 50/158 50/158 30/101 40/172 10/33
Крохмаль* 4/15 4/15 4/15 4/15 4/15 3/10
Крупи, бобові, макаронні вироби 140/360 65/221 85/372 65/221 85/372 32/120
Картопля 400/233 320/181 400/233 320/181 400/233 180/132
Овочі різні 420/24 350/20 450/27 350/20 450/50 210/22
Фрукти свіжі 250/105 250/105 250/105 300/326 450/468 50/21
Соки 200/84 200/84 200/84 200/84 200/84 50/21
Фрукти сушені* 20/51 15/46 15/46 10/56 10/56 10/28
Кондитерські вироби 50/173 50/173 50/173 50/195 50/195 10/46
Цукор 60/217 40/176 60/217 50/185 60/217 35/147
Мед, медопродукти* 4/13 4/13 4/13 5/16 5/16 2/6
Масло вершкове 40/237 45/320 50/367 45/320 50/367 20/148
Олія 20/160 18/156 20/160 15/144 20/160 8/70
Сало* 7/30 5/21 9/38 5/21 5/21  
Яйця, штук 1/64 1/64 1/64 1/64 1/64  
Молоко, кисломолочні продукти 500/230 500/230 500/230 500/230 500/230 250/147
Сир кисломолочний 50/71 40/57 40/57 60/86 60/86 25/37
Сир твердий 20/58 15/47 15/47 10/30 10/30 5/15
Сметана* 25/71 15/57 15/57 15/57 15/57 10/28
М’ясо, птиця 220/380 160/320 200/360 200/360 220/380 80/182
М’ясо-ковбасні вироби 40/150 20/120 20/120 20/120 20/120  
Риба, рибопродукти* 60/30 55/28 65/33 60/30 70/35 30/15
Кава злакова* 3,5/0 1,5/0 1,5/0 2,5/0 2,5/0 1/0
Какао* 1/6 1/6 1/6 1/6 1/6  
Чай 1,5/0 0,5/0 0,5/0 0,5/0 0,5/0 0,1/0
Сіль, сіль йодована 10/0 10/0 10/0 10/0 10/0 8/0
Дріжджі 2/0 2/0 2/0 2/0 2/0  
Лавровий лист 0,01/0 0,01/0 0,01/0 0,01/0 0,01/0 0,01/0
Кислота лимонна 0,05/0 0,05/0 0,05/0 0,05/0 0,05/0 0,05/0
Хімічний склад            
Білки 144 113 125 123 129 58
у тому числі тваринні 72 39 68 82 82 35
Жири 131 113 119 115 115 57
у тому числі рослинні 25 15 23 20 20 8
Вуглеводи 540 418 487 417 434 212
Енергоцінність, ккал 3840 3252 3685 3697 4263 1593
____________________
Примітка. 1. Зірочкою (*) позначаються продукти, які споживаються кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби — 60 грамів на дитину використовується в меню три рази на тиждень. Розрахунок проводиться таким чином: (60 х 7) : 3 = 420 : 3 = 140 грамів.
2. Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються у межах денної норми ± 5 відсотків.
3. Показники калорійності харчових продуктів є середніми і можуть змінюватися залежно від виду, сорту продукту, способу обробки, технології приготування чи рецептури страви тощо.

(Додаток 6 в редакції Постанови КМ № 353 від 06.08.2014)

Додаток 7
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591

НОРМИ
харчування у загальноосвітніх навчальних
закладах для одноразового харчування учнів

(денна норма на одну дитину, грамів)
Найменування продукту Вікова група (років)
від 6 до 10 від 10 і старше
Хліб житній 60 80
Борошно пшеничне 5 10
Крупи, бобові, макаронні вироби 21 30
Цукор 15 18
Масло вершкове 8 10
Олія 7 10
Картопля 100 120
Овочі різні 140 180
Фрукти, соки 50 75
Фрукти сушені 8 8
Яйця, штук 1/4 1/4
Молоко, кисломолочні продукти 18 20
Сир кисломолочний 16 20
Сметана 5 6
М’ясо, м’ясопродукти 35 35
Риба та рибопродукти 25 25
Чай 0,1 0,1
Хімічний склад
Білки 27 31,8
у тому числі тваринні 14,1 15
Жири 25,6 30,7
у тому числі рослинні 7 10
Вуглеводи 114 143
Енергоцінність, ккал 794 975

____________________
Примітки: 1. До набору продуктів не включені сіль, дріжджі, спеції, що видаються згідно із затвердженими рецептурами.
2. За нормами для дітей віком від 6 до 10 років забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням учні 1-4 класів та учні, які відвідують групи продовженого дня.
3. За нормами для дітей відповідного віку забезпечуються безоплатним харчуванням діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з малозабезпечених сімей згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 р. № 856.

Додаток 8
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 353)

НОРМИ
заміни продуктів за енергоцінністю

(денна норма на одну дитину, грамів)
Найменування продукту Вага, кілограмів брутто Продукт-замінник Вага, кілограмів брутто Примітка
Масло вершкове 1 олія 0,73  
масло вершкове топлене 0,8  
Олія 1 олія (соняшникова, кукурудзяна) 1  
Молоко коров’яче пастеризоване 1 молоко коров’яче сухе 0,11  
вершки сухі 0,12  
молоко згущене стерилізоване 0,46  
молоко згущене з цукром 0,39  
вершки згущені з цукром 0,35  
кисломолочні продукти (наприклад, кефір) 1  
сир кисломолочний напівжирний 0,2  
сир твердий 0,11  
Хліб житній 1 хліб пшеничний 0,66  
борошно пшеничне 0,46  
Хліб пшеничний 1 хліб житній 1,5  
борошно пшеничне 0,7  
сухарі (з борошна першого сорту) 0,75  
Чай чорний 1 чай чорний плитковий 1  
чай зелений 1  
Картопля (30 відсотків відходів) 1 пюре картопляне сухе 0,25  
капуста білокачанна 1,11  
капуста цвітна 0,8  
квасоля, горох свіжі 0,52  
Бобові (зерно) 1 горох, квасоля свіжі 4,2  
кукурудза консервована 4,44  
горошок зелений консервований 6,6  
Морква (буряк) свіжа 1 морква (буряк) для гарніру (консерви) 1,4  
Томати свіжі 1 томати консервовані 1,04  
томатний сік 1,14  
томатне пюре (вміст сухих речовин — 12 відсотків) 0,42  
Капуста свіжа 1 капуста білокачанна квашена 1,15  
капуста білокачанна рання 1  
капуста цвітна 1  
капуста брюссельська 1,3  
Цибуля-порей 1 цибуля свіжа зелена 0,95  
Огірки (томати) солені 1 огірки (томати) консервовані 1,64  
Томатне пюре (вміст сухих речовин — 12 відсотків) 1 сік томатний натуральний 2,66  
томатне пюре (вміст сухих речовин — 20 відсотків) 0,66  
томати свіжі 2,38  
Яблука свіжі 1 яблука консервовані 0,41  
сік яблучний 0,92  
сік сливовий 0,53  
сік виноградний 0,65  
інші соки плодові натуральні 0,9  
яблука сушені 0,2  
сливи сушені 0,2  
абрикоси сушені 0,17  
родзинки 0,15  
фрукти (ягоди) свіжі (груші, айва, персики, сливи, черешні, вишні, абрикоси, банани) 1  
виноград 0,8  
компоти консервовані 0,5  
Яблука сушені 1 яблука свіжі 5  
груші сушені 1  
фрукти, ягоди сушені (курага, чорнослив, урюк, родзинки) 0,5  
Дріжджі хлібопекарські 1 дріжджі хлібопекарські сухі 0,3  
Кури патрані (I категорії) 1 яловичина, свинина 1  
кури напівпатрані (I категорії) 1,34  
курчата патрані 1  
курчата напівпатрані 1,5  
стегенця курячі 0,8  
філе куряче 0,6  
консерви з курятини 0,75 за медичними показаннями
М’ясо (яловичина, свинина нежирна)   печінка 1  
серце 1,77  
м’ясо птиці патраної (I категорії) 1  
ковбаса варена 0,8  
консерви м’ясні (у тому числі з курятини) 0,75 за медичними показаннями
риба 1,15  
сир кисломолочний напівжирний 1,2  
Риба (охолоджена, морожена) 1 оселедець солений із головою 1  
рибне філе 0,7  
консерви рибні 0,8 за медичними показаннями
яловичина 0,87  
яйце 0,9  
Яйця, штук 1 сир кисломолочний напівжирний 0,031  
яловичина 0,1  
молоко 0,18  
сир твердий 0,02  

(Додаток 8 в редакції Постанови КМ № 353 від 06.08.2014)

Сторінки: 1   2

Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Реклама

Copyright Кунцівська ЗОШ I-III ступенів © 2017