Четвер, 13.12.2018, 19:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Кунцівська школа    
ВІРТУАЛЬНИЙ МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Каталог файлів

Головна » Файли » Директор школи » Управління

Робота обслуговуючого персоналу
[ Викачати з сервера (58.0 Kb) ] 16.11.2018, 13:09
РОБОТА ОБСЛУГОВУЮЧОГО ПЕРСОНАЛУ

Критерії, за якими можливо проаналізувати й оцінити якість роботи обслуговуючого персоналу загальноосвітнього навчального закладу з метою прийняття управлінського рішення (в тому числі у вигляді наказу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Посадова інструкція заступника з господарської роботи (завгоспа)
Посадові обов'язки секретаря-друкарки
Посадові обов'язки прибиральника службових приміщень
Посадові обов'язки оператора котельні
Посадові обов'язки водія шкільного автобусаі
Посадові обов'язки двірника
Посадові обов'язки кухаря

ЯКІСТЬ РОБОТИ ОБСЛУГОВУЮЧОГО ПЕРСОНАЛУ


з/п
Параметри Фактори Оцінка
1. Оцінка результатів праці Повнота виконання завдань відповідно до посадової інструкції  
Дотримання термінів виконання роботи, робочого часу  
Ступінь, якість виконання завдань  
Дотримання вимог техніки безпеки та охорони праці  
Вплив діяльності на загальні результати роботи навчального закладу  
Рівень ініціативності й творчості, раціоналізація виробництва  
2. Ділові якості працівника Професійно важливі навички та якості (добросовісність, уважність, пам’ять, доброзичливість, працездатність, фізичне здоров’я), необхідні для виконання посадових обов’язків  
Компетентність у відповідній галузі знань на рівні, достатньому для виконання посадових обов’язків  
Практичний досвід, стаж роботи на посаді  
Рівень освіти (якщо це передбачено посадовою інструкцією)  
Уміння працювати в колективі, безконфліктність  
3. Управлінська культура
(для керівника структурним підрозділом)
Нормативне забезпечення діяльності структурного підрозділу (посадові інструкції, плани роботи)  
Рівень організації роботи в структурному підрозділі (обсяг робіт, оперативність, якість виконання завдань, підвищення кваліфікації працівників, трудова дисципліна)  
Якість виконання функціональних обов’язків (відповідно до посадової інструкції)  
Професійно важливі навички та якості (уміння організувати роботу, розподілити обов’язки, спланувати діяльність, працездатність, стан здоров’я, стресостійкість)  
Компетентність, освіта, практичний досвід, стаж  
Здатність до творчої діяльності, прояв ініціативи, уміння приймати раціональні рішення  
Здатність мотивувати працю підлеглих  
Ділова культура (ведення документації, ділове мовлення, інформаційна культура)  

Категорія: Управління | Додав: Nicolaj
Переглядів: 15 | Завантажень: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Реклама

Copyright Кунцівська ЗОШ I-III ступенів © 2018